BREAKING

Έντονο κοινωνικό έργο από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στις Αχαρνές

Ένας ζεστός και όμορφος χώρος που παραχωρήθηκε δωρεάν για να το χρησιμοποιεί η ενορία του Ι.Ναού Αγ. Διονυσίου, στις Αχαρνές, για κοινωνικούς σκοπούς ανοίγει από τις αρχές Οκτώβρη τις πόρτες του.

Ένας χώρος που διαμορφώθηκε λιτά από το εκκλησιαστικό και φιλόπτωχο της ενορίας με σκοπό να φιλοξενεί άτομα της περιοχής που δεν έχουν εστία και θα σιτίζονται από τα γεύματα που θα παίρνει η ενορία από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας. Πρόκειται για μια κίνηση που ακολουθεί την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως να δημιουργήσει ειδική αίθουσα στον Ι.Ναό της Παναγίτσας με σκοπό να σιτίζονται, με μαγειρεμένο φαγητό, όλοι οι άποροι των ενοριών του Μενιδίου. Ειδικότερα, από την ενορία του Αγ. Διονυσίου θα παίρνουν γεύμα 30 άτομα, τα οποία δεν διαθέτουν εστία.



Στον ίδιο χώρο προβλέπεται να γίνονται ομιλίες καθηγητών, ημερίδες και δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Παράλληλα, από την 1η Οκτωβρίου στο υπόγειο του χώρου που έχει διατεθεί στην ενορία του Αγ. Διονυσίου θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά Λυκείου τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε κάποιο φροντιστήριο.

Το παρόν Φροντιστήριο συστάθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ενορίας και το αμέριστο ενδιαφέρον των Καθηγητών για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, σαράντα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Φυσικής,χημείας και μαθηματικών από εθελοντές καθηγητές οι οποίοι θα διδάσκουν εκ περιτροπής. Το κοινωνικό φροντιστήριο στην ενορία του Αγ. Διονυσίου είχε ξεκινήσει από πέρυσι, κερδίζοντας την αποδοχή του κόσμου.

agios dionysis

Πηγή: www.doxthi.gr

 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες