BREAKING

Εντοπίστηκε αμίαντος στα 2ο-16ο νηπιαγωγεία Αχαρνών


Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των γονέων και εκπαιδευτικών των 2ου-16ου νηπιαγωγείων Αχαρνών,μετά τον εντοπισμό σκόνης αμίαντου πάνω σε πλακάκια του σχολείου.
Ο αμίαντος εντοπίστηκε  από συνεργείο που πήγε ν΄ αντικαταστήσει τα πλακάκια που έλειπαν κι ανίχνευσε σκόνη πάνω σ΄αυτά. Αμέσως ελήφθη δείγμα το οποίο εξετάστηκε στα εργαστήρια του Δημόκριτου και η ανάλυσή του επιβεβαίωσε τις αρχικές υποθέσεις.

Εδώ και καιρό, υπήρχε υποψία ύπαρξης αμιάντου από μέλος του συλλόγου γονέων του νηπιαγωγείου και γι΄αυτό  (ο σύλλογος και το σχολείο) ζήτησε την αντικατάσταση των πλακιδίων από την σχολική επιτροπή. Από την πλευρά των γονέων ο κ.Στέργιος Πεδιαδίτης  κάλεσε συνεργείο από το Δημόκριτο να εξετάσει τα πλακάκια,ενώ ενημερώθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ενεργήσει όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, με το κλείσιμο των σχολείων ώστε ν'αφαιρεθεί ο αμίαντος και να τοποθετηθούν καινούργια πλακάκια. Παράλληλα, ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης προσφορών από τα λίγα συνεργεία που ασχολούνται με τέτοιες περιπτώσεις και προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση των πλακιδίων.

Όσο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που όταν έμαθαν τα νέα "έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους" , το βέβαιο είναι ότι δεν θα επιτρέψουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους μάθημα σ΄ένα επιβαρυμένο περιβάλλον.

Πηγή: www.doxthi.gr

 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες