BREAKING

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές κινηματ. προβολές

Οι Εκπαιδευτικές κινηματογραφικές προβολές του τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου Αχαρνών συνεχίζονται με την εξαιρετική ταινία "Μ - Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ" του Φριτς Λανγκ.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στις 9.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Λίγα λόγια για το έργο:

Βερολίνο, αρχές 1930. Η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού σίριαλ κίλερ, που σκοτώνει μόνο παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιος μπορεί να είναι αλλά ο δολοφόνος έχει ένα χαρακτηριστικό: σφυρίζει πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό από ένα κομμάτι κλασικής μουσικής… Η αστυνομία ψάχνει στα καταγώγια κι ο απλός κόσμος γίνεται φρουρός. Τι γίνεται αν ο φονιάς είναι κάποιος υπεράνω υποψίας;
«Ένα άψογο φιλμ. Υπόδειγμα ψυχολογικού σασπένς και εκθαμβωτική επίδειξη της δύναμης και ικανότητας του Λανγκ». Πόσο αξέχαστο είναι το σφύριγμα του δολοφόνου στην ταινία, στην πρώτη ταινία για serial killer! Και πόσο έξυπνος και δεξιοτέχνης ο Φριτς Λανγκ, που χρησιμοποιεί αυτό το ηχητικό τέχνασμα, στην πρώτη του κιόλας ομιλούσα ταινία! Το «Μ», γυρισμένο το 1931, στην κρίσιμη εποχή του μεσοπολέμου, μόλις οι ναζί αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν αισθητή την απεχθή παρουσία τους, είναι η αποθέωση του ζοφερού κλίματος φόβου και επικείμενου κακού που εγκυμονούσε στη γερμανική κοινωνία εκείνης της εποχής. Το σενάριο βασίζεται χαλαρά στην υπόθεση του γερμανού σίριαλ κίλερ Πέτερ Κούρτεν, που έδρασε τη δεκαετία του 20, αν και ο Λανγκ έλεγε ότι η ταινία αντλεί στοιχεία και από διάφορους άλλους, από την σεναριογράφο του «Metropolis», Τέα Φον Χάρμπου.
 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες