BREAKING

Εν αναμονή...τα ΑμεΑ του Δήμου Αχαρνών

Το δικό τους Γολγοθά συνεχίζουν να βιώνουν οι εργαζόμενοι ΑμεΑ του Δήμου Αχαρνών οι οποίοι, αν και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραμείνουν στη θέση του συνεχίζοντας την εργασιακή τους σχέση, δεν έχουν ακόμα επιστρέψει καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει υπογράψει την απόφαση. Τα άτομα, αυτά,τα οποία αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπα με μπερδεμένες 
τροπολογίες, αναποφάσιστους ανθρώπους και με μια δαιδαλώδη νομοθεσία όπου οι ερμηνείες διαφέρουν και οι απόψεις διίστανται...




 Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν επί έτη την εργασία τους, είτε στα Νομικά Πρόσωπα είτε στο Δήμο και τα οποία απασχολούνταν μέσω προγραμμάτων. Η αγωνία τους κρατά εδώ και μήνες καθώς η αρχική απόφαση περί συνέχισης της εργασίας τους απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με αποτέλεσμα τα ΑμεΑ  να κινηθούν νομικά, καταθέτοντας αγωγή στην Περιφέρεια για να προσβάλλουν την απόρριψη.

Στη συνέχεια υπήρξε τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης ΑΜΕΑ, που έχουν απασχοληθεί μέσα στο τελευταίο έτος πριν τη δημοσίευση του νόμου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις ή φορείς της παρ. 8 του άρθρου 2 του Ν. 2643/1998 (Α' 220) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων ή με προσωρινές διαταγές, εφόσον όμως ο εργοδότης δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να τους απασχολεί.

Μετά τη δημοσίευση της τροπολογίας συγκλήθηκε εκ νέου το Δ.Σ Αχαρνών το οποίο αποφάσισε, ομόφωνα, τη συνέχιση της εργασιακής σχέσης με αυτά τα άτομα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι είχε μπει το νερό στο αυλάκι, η Αποκεντρωμένη διοίκηση δεν έχει υπογράψει, ακόμα, την απόφαση να επιστρέψουν στη δουλειά τους τα ΑμεΑ, γιατί υπάρχει θέμα διευκρίνησης της τροπολογίας ώστε να περιλαμβάνονται μέσα οι Δήμοι και τα ΝΠΔΔ αυτών.

Στην παρούσα φάση το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο καλείται να διευκρινίσει το θέμα, να υπάρξει μια ρύθμιση επί της τροπολογίας ώστε να υπάρξει θετική εισήγηση και τα ΑμεΑ να επιστρέψουν στην εργασία τους, όπως έχει ζητήσει και το Δ.Σ Αχαρνών.

Από την πλευρά τους, τα ΑμεΑ δίνουν αγώνα δρόμου για να αποτρέψουν δυσάρεστες εξελίξεις και ζητούν από την Πολιτεία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή: www.doxthi.gr
 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες