BREAKING

Στο Διάστημα... το 25ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών

Αναγνωρίζοντας τη γοητεία του Διαστήματος και των διαστημικών πτήσεων για την ενίσχυση της παιδείας των μαθητών σε θέματα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) καθώς και ότι το Διάστημα κατά τεκμήριο είναι το απόλυτο διαθεματικό μέσον για τη διδασκαλία της Ιστορίας, Γεωγραφίας, Φυσικών Επιστημών, Περιβάλλοντος, Λογοτεχνίας και Θρησκείας, το 25ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών επέλεξε να συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος.

Το σύνθημα της φετινής επετείου είναι:“Εξερευνώντας τον Άρη, Ανακαλύπτουμε τη Γη”, “Exploring Mars, Discovering Earth” και το 25ο συμμετέχει με τις παρακάτω εκδηλώσεις:



Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013:

Προβολή ταινιών για το Διάστημα για γονείς και μαθητές σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Δήμου Αχαρνών. Θα προλογίσει ο Ακαδημαϊκός, Δρ Βασίλειος Κασάπογλου, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής. Τα παιδιά και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Καναδό αστροναύτη Chris Hadfield και να φορέσουν την κάσκα του Ρώσου κοσμοναύτη Yuri Gagarin. (Και τα δύο είναι σε προσομοίωση). Ελάτε με τις φωτογραφικές σας μηχανές.

 Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013:

Μάθημα ουρανογραφίας και εισαγωγή των μαθητών με έναν ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο σε θέματα Αστρονομίας και Αστροφυσικής με το Φορητό Πλανητάριο Θεσσαλονίκης Starlab, στο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου. Θα παρακολουθήσουν όλες οι τάξεις από 40 λεπτά το κάθε γκρουπ. Ο αστρονόμος Παναγιώτης Καζασίδης θα κάνει τις παρουσιάσεις στους μαθητές.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013:

Επίσκεψη στο Σχολείο του κ. Άρη Μυλωνά, Φυσικού, Συγγραφέα εκπαιδευτικών εγχειριδίων, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτέχνη της Αστρονομικής, για να μιλήσει στους μαθητές της Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού σχετικά με το Διάστημα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Διάρκεια περίπου δύο διδακτικών ωρών.

 Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013:

Επίσκεψη στο Σχολείο των  Δρ Μανώλη Ζούλια, /Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό World Space Week Assossiation, Ερευνητή στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών. Δρ Μανώλη Γεωργούλη/Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην European Space Agency/Science Programme Committee, Ερευνητή στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών. Δρ Αναστασία Μεταλληνού, Ερευνήτρια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι δύο πρώτοι κύριοι θα μιλήσουν στους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων στο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου με απλουστευμένες παρουσιάσεις για την Αστρονομία, το Διάστημα και για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) τις δραστηριότητές του και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Η κα Μεταλληνού θα μιλήσει στους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων και θα παρουσιάσει το «Ήχοι από το Διάστημα». Πιστεύοντας στην αξία της κοινοκτημοσύνης των γνώσεων και της συνεργασίας τόσο των εκπαιδευτικών μεταξύ τους όσο και των μαθητών μεταξύ τους έχουμε καλέσει και έχουν αποδεχθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γλυκών Νερών και μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και τις Διευθύντριές τους.

Το Σχολείο μας μερίμνησε και παρέλαβε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό από την ESA, τρισδιάστατα διαστημικά παζλ για κατασκευές από τον Ιταλικό Οργανισμό Διαστήματος (ASI) καθώς και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών κόμικς στα ελληνικά με τίτλο «All u need is Space» έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την ESA.

Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό, όλο χορηγία, που συγκεντρώθηκε από τους παραπάνω φορείς, που εκτίμησαν την προσπάθεια του Σχολείου μας είναι διαθέσιμο για τους μαθητές μας και τους δασκάλους τους.

Επίσης το Σχολείο μας ύστερα από αίτημά του παρέλαβε με αφορμή τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Διαστημική Εβδομάδα 2013 από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο χώρο του Σχολείου, θα υπάρχει έκθεση βιβλίων αναφορικά με το Διάστημα, Σύμπαν…. και ανάλογη πλανητική διακόσμηση.

Η Διευθύντρια,

Αθηνά Πριμικίρη

Πηγή: www.doxthi.gr
 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες