BREAKING

Κερδισμένη η Αλληλεγγύη από τη συναυλία στην Παναγία Σουμελά, στις Αχαρνές

Αγάπη, αλληλεγγύη, σύμπνοια, ανθρωπιά είναι κάποιες από τις λέξεις που περιγράφουν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν το προαύλιο χώρο της Παναγίας Σουμελά, στις Αχαρνές, κατά τη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου με συνδιοργανωτή το Δήμο Αχαρνών.  Με εισιτήριο μια τσάντα τρόφιμα εκατοντάδες συνάνθρωποι μας απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα ουσιαστικής αλληλοβοήθειας και ανεπιτήδευτης αγάπης.
Στο καλλιτεχνικό μέρος, συμμετείχαν πάνω από 25 γνωστοί τραγουδιστές, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους για την προσπάθεια της Μητρόπολης κι ερμήνευσαν τα τραγούδια τους με εξαιρετικό τρόπο.

Μαζί τους ήταν η ορχήστρα «Έμμετρον», ο  Μανώλης Γεωργοστάθης, ο οποίος είχε τη διεύθυνση της ορχήστρας και ο  Γεώργιος Υδραίος, ο οποίος είχε τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ιερείς από τις ενορίες της Μητρόπολης καθώς και ο δήμαρχος Αχαρνών  Σωτήριος Ντούρος.
 Εικοσιπέντε καλλιτέχνες αφιέρωσαν τα τραγούδια τους στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

synaulia1synaulia 2synaulia 5
synaulia 3synaulia4synaulia 6
Κατά το χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως μίλησε για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης που υπηρετεί. "Η Μητροπολή μας η οποία μετρά τρία χρόνια ζωής κατάφερε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση Πανελληνίως όσον αφορά στο κοινωνικό έργο αλλά και στην απορρόφηση και διάθεση των προσφορών σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

"Απόψε, εδώ, στό προαύλιο του μεγάλου Ιερού Προσκυνήματος των Αχαρνών αλλά και όλης της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, στην Παναγία Σουμελά, αναγγέλλεται όχι απλά ένα περιστατικό που προξενεί συγκίνηση. Απόψε μια Μεγάλη Μουσική Εκδήλωση Αγάπης και Αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας κάνει πραγματικότητα αυτό που εμπνευσμένα ξεστόμισε ο συγγραφέας Ζαν Πωλ Ρίχτερ, ότι δηλαδή «η μουσική είναι το φεγγαρόφωτο στη σκοτεινή νύχτα της ζωής». Απόψε, μια μεγάλη ομάδα επίλεκτων καλλιτεχνών ενώνουν τις φωνές τους όχι μόνο για να ευχαριστήσουν τις ακοές μας αλλά προπαντός γιά να ξεπλύνουν την σκόνη της καθημερινότητας από τις ψυχές μας", τόνισε κατά την έναρξη της συναυλίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και γενικός υπεύθυνος του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιωτάτος π. Εμμανουήλ Σέρβος.
 Για ειδικές κατηγορίες προβλέπονται μειώσεις επί των ανωτέρω ποσών.
Πρέπει να τονιστεί ότι οι μειώσεις αυτές προκύπτουν με ιδιαίτερο συνυπολογισμό του ασφυκτικού πλέον τρόπου λειτουργίας των Νομικών Προσώπων.
Πηγή: www.oxthi.gr
 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες