BREAKING

Διαδοχικές συναντήσεις του Συλλόγου κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, στις Αχαρνές

Διαδοχικές συναντήσεις για το θέμα της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, είχε την εβδομάδα που πέρασε, ο ομώνυμος Σύλλογος που δραστηριοποιείται στις Αχαρνές. Συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν με το Γ.Γ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη  Ανδρεουλάκο Αθανάσιο. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κύριοι Γ. Νίτσας, Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Λυγιδάκης Ευθύμιος, Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης και Δραγατάκης Χρήστος, Δ/ντης στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και επικαιροποίηση των δράσεων και ενεργειών της Αστυνομίας, στο μείζον πρόβλημα της εμπορίας των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας που ταλανίζει περιοχές του Δήμου Αχαρνών, και ειδικότερα την περιοχή της Αυλίζας.

Πηγή: www.doxthi.gr



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προτάθηκε η τροποποίηση του νόμου περί ηχορύπανσης ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας. Επίσης, ζητήθηκε να επισπευσθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων για τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών στο εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο σχολείο της Αυλίζας.Παράλληλα, ο σύλλογος την Πέμπτη είχε προγραμματίσει συναντήσεις με το  Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σούρλα, με κύριο αίτημα την εισαγγελική παρέμβαση και κοινή δράση με συναρμόδια υπουργεία, ώστε η ηχορύπανση, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή, να χαρακτηριστεί πλημμέλημα.

Για την ίδια μέρα είχε οριστεί συνάντηση με την «Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών» της Γ.Γ. της Κυβέρνησης με θέμα συζήτησης την ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

"Ο Σύλλογός μας είναι ακομμάτιστος, μη ρατσιστικός και ειρηνικός με όραμα την αφύπνιση της κεντρικής εξουσίας, των θεσμών και των κατοίκων των περιοχών που στενάζουν από την παραβατικότητα, για την εξυγίανση της περιοχής, πάντα σε συνεργασία με τις αρχές του Δήμου και προσωπικά με τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Βασική πεποίθηση μας είναι ότι καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας, και ειδικότερα του θεσμού της Αστυνομίας, είναι να παρεμβαίνει και να επιβάλλει την τάξη και το νόμο, ώστε να προστατεύεται η ατομική και συλλογική ελευθερία, η οικογένεια, η περιουσία, η ψυχολογική και σωματική υγεία των νόμιμων φορολογούμενων πολιτών.

Ο θεσμός της Αστυνομίας έχει την υποχρέωση να βρίσκεται δίπλα στο πολίτη και να προσπαθεί για μια ευνομούμενη Πολιτεία. Ο πολίτης έχει την υποχρέωση να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στο έργο της Αστυνομίας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο θεσμό. Η καθημερινότητα δείχνει ότι σε υποθέσεις, όπου η Αστυνομία αντιμετώπισε με τη δέουσα προσοχή, επιμονή, βούληση, αποφασιστικότητα και σθένος, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να υπάρξει σημαντικότατο έργο στην πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στη διασφάλιση της τάξης και ασφάλειας των πολιτών. Ως εκ τούτου δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα ούτε πρόσκαιρες, αποσπασματικές και κατασβεστικές επιχειρήσεις. Απαιτείται ένα συντονισμένο και οργανωμένο σχέδιο για την εξυγίανση της περιοχής της Αυλίζας και ευρύτερα του Δήμου Αχαρνών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας στο σχεδιασμό και τα αποτελέσματα των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατανοούμε τις δυσκολίες που βιώνει η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της λόγω της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα ο ευαίσθητος θεσμός της αστυνομίας, αλλά με κανένα τρόπο δεν αποδεχόμαστε την λανθασμένη άποψη ότι, «αν αποτύχει η αστυνομία στο έργο της, θα νίψει τα χέρια της ως σύγχρονος πόντιος Πιλάτος».

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν γίνονται αποδεκτές πιθανές δηλώσεις αποτυχίας. Εμείς ως πολίτες που πιστεύουμε και χρειαζόμαστε την Αστυνομία, διατηρούμε την ελπίδα μας και εμμένουμε στην πεποίθηση μας ότι θα πράξει το αυτονόητο απέναντι στην παραβατικότητα και δεν θα μείνει στα λόγια, που θα έχει ως αποτέλεσμα να επιτείνει την δυσπιστία των πολιτών για το έργο και την αξιοπιστία των θεσμών της Πολιτείας" σημειώνει το Δ.Σ του συλλόγου
 
Copyright © 2013 Acharnes News
Design by FBTemplates | BTT
  • Greek Catalog.net όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα μπες και δες